Kategorier
Tjukka på tur

Kystpassklipp til Haganesfjellet ❤️

I dag hadde Anne Berit bestemt at Haganesfjellet skulle til pers. Dette er ett av fjellene i mitt hjerte. Jeg er voks opp på ekerhovd, og bodde en del år på Lie. Da var dette ett av de fjellene jeg utfoldet mitt energinivå på. Løypen er ca 2.5 km. Vi begynte på Liaskjæret, og gikk opp derfra. Vet at Kystpasset henviser til start ved Haganes, men siden jeg kan denne løypen best, så ble det denne veien vi gikk. Det går i en jevn stigning helt til man krysser grensen til Sund. Herfra er det noe bratt glattberg ca 150m. Før det flater helt ut på toppen. Du får en fantastisk gevinst, med 360’ utsikt.  Man ser helt sør til vindmølleparken på Stord, vest i havet, øst mot byfjell, gullfjellet og det jeg vil tro er Folgefonna (uten at jeg er 100% sikker), nordover har du liatårnet og ellers mot Nordhordland. Fjellet er ca 250moh.
Dette er ett av de fjellene jeg har forbrent mest kcalorier på i mitt liv. Denne løypen kan man forlenge, og gå ned mot Haganes, for så å følge sti helt tilbake til Liatårnet. Det er en temmelig krevende løype, så da skal man ha gått en del tur. Men for dem som ønsker å slå sammen to kystpassklipp, så er dette fult mulig.
Meg og Anne Berit hadde en fantastisk tur, med god kaffe-skravlepause på toppen, foresten så skravler vi mye hele veien. I dag handde jeg latterkrampe store deler av veien ned. Så alt i alt en lattermild og fabelaktig tur for alle og en hver. Passer for de aller aller fleste.
«Du må være forsiktig med å glo, du kan bli sånn»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.