Kategorier
Tjukka på tur

Slanking i graviditet….. WTF?

Ok…. nå vet jeg ikke helt hvordan jeg skal begynne dette innlegget… men kjenner ett indre behov for å banne… rase fra meg…. være skikkelig utagerende rasende forbanna! Vi lever i en verden med ufattelig press, fra alle kanter…
Jeg er oppvokst i ett samfunn preget av perfeksjonisme, og dette har det jaggu ikke blitt mindre av. Vi skal lære våre barn å elske oss selv, kroppen vår, og det naturlige. På samme tid skal vi ha aksept for at det finnes kvinnfolk der ute, som ønsker å slanke babyene sine, slik at når de føder så er kroppen som før. At små babyer er finere enn store. At vi skal akseptere at det finnes kvinnemennesker som ikke vil amme, fordi de hevder at det gir hengepupper…WTF? Helt ærlig… jeg liker ikke å banne… Personlig mener jeg banning vitner om ett svært svekket ordforråd, i tillegg til at det for meg er lavmål…Men i mangel av noe annet ….
HVA SØRENSATANS SAMFUNN ER DET VI HAR BLITT!! Tilgi meg dere som her blir støtt av min uortodokse, kraftige og lavmålsaktige ordbruk! Jeg kjenner jeg blir så innihampen provosert! Altså….Snakk om barnemishandling! Helt ærlig!!! Å Nekte fosteret sitt mat? Fordi du for egen vinnings skyld ikke skal gå opp ett gram, eller forandre deg i løpet av ett 40 uker langt svangerskap? Da er du faktisk helt trang mellom ørene, og burde vært fratatt retten til å få barn! Og her snakker jeg ikke om de som av en eller annen medisinsk årsak ikke legger på seg særlig, etc. Jeg snakker om dem som faktisk tvinger seg selv på en ekstrem diett for å ikke endre kroppen. Altså det er helt naturlig å legge på seg under ett svangerskap. Det hevdes at ca 12-15 kg er naturlig å legge på seg. Det er selvsagt ikke dermed sagt at alle gjør det, noen legger på seg mer, noen mindre, og det er helt naturlig! Jeg kan faktisk ikke skjønne at jeg skal klare å formidle til mine barn, at man skal elske kroppen sin, og prøve å ha ett forholdsvis normalt kosthold, og et relativt normalt treningsregime. ( vet ikke om treningsregime egentlig er ett passende ord… regime forbinder jeg egentlig med noe negativt.) Uansett….Jeg skjønner det bare ikke… og Morsmelk…Som er sååå viktig for barnet… altså hallo… hvis du har melkeproduksjon… SÅ AMM BARNET DITT! I følge nyere forskning så er det en myte at det gir hengepupper, men om det så gjorde det… HVA SÅ???? Har du valgt å få barn, så vil du vel det beste for barnet ditt? Og dette er ikke kritikk mot dem som av en eller annen medisinsk årsak ikke kan amme, eller sånne som meg som ikke fikk økt melkeproduksjon, hvor jeg måtte supplere med morsmelkerstatning. Jeg snakker om dem som bevist lar vær å amme, fordi de mener at det kan endre på utseende…
Viktigheten av å amme ble faktisk fortalt meg av ei venninne. Hennes datter havnet på sykehuset alvorlig syk når hun var 2 år. Denne venninna hadde ammet dattera frem til hun var over to. Hun fikk skryt av legene ved sykehuset, fordi hun ammet barnet sitt, og bidro til å gi dattera nødvendige antistoffer, som ifølge legen bidro til at denne jenta overlevde.
Jeg kan ikke i min villeste fantasi fatte hvordan noen som produserer barn, velger å sette sitt eget utseende fremfor sitt barns helse! Jeg kan faktisk ikke skjønne at det er lov! Som kvinne er vi skapt for å få barn, for oss heldige som kan få. Det er ingenting mer naturlig enn at både kropp og sinn endrer seg både under en graviditet, og ofte også etterpå. Det er naturlig! Det at vi nå lever i en verden hvor kroppspresset er blitt så alarmerende høyt, at noen frivillig velger å sette sin egen kropp høyere enn barnets beste blir for meg totalt uforstående! Og helt uakseptabelt. Jeg skal ikke rakke mer ned på disse kvinnene, dem er det faktisk synd om! Det er samfunnets holdninger til kropp som må endres!!! Samfunnet må for fult gå inn å gjøre noe med dette gjerne i følge med antimobbekampanjene! Kropp må inn i skolen. Det kan ikke lengre bare være seksualundervisning, pubertet og hormoner… Her må sterkere skyts til! Vi må tørre å vise naturlige kropper, OVERALT! Vi må slutte å ha helt forkvakklede idealer. Det sier noe om ett samfunn når utseende stiller høyere enn vett! Det sier noe om ett samfunn, når dem som har vært «heldig» med utseende, kommer mer fordelaktig ut av situasjoner, enn de mindre heldige…. jeg har faktisk ett eksempel på en slik opplevelse, dårlig eksempel, men dog ett eksempel. Meg og en slektning var på en butikk. De delte ut gratis reklame for butikken, buffer, leketøy, isskraper etc. Det stod på plakaten at man fikk velge en ting. Der sto to menn å delte ut.. (kan ikke huske om det var en konkurranse…) men uansett, men fikk velge EN ting. Jeg fikk en ting… men min slektning ble tydelig flørtet med av den ene mannen der, fikk flere ting. Nå var dette som sagt «boss» som ble delt ut, og kanskje ikke det beste eksempelet.. men dog… Dette er noe som skjer i jobb-ansettelser, forfremmelser, osv. Utseende vinner svært ofte….men jeg skal bare se vekk i fra det, og forklare mine barn at vi er alle like mye verdt?! DETTE MÅ VI BARE ENDRE!!! Det er svært tilforlatelig at vi som foreldre skal jobbe raua av oss for å gi barna gode verdier, og godt selvverd, mens samfunnet bare skal rive det ned!
Nei… nå tror jeg faktisk jeg har skrevet av meg klikkebyen, og gjentatt meg selv så mye at det for være nok rabalder…
Men FY FLATES SØRENSEN OLDEMOR I TRUSE!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.