Kategorier
Tjukka på tur

Dobbelkystpass-tur

Oh what a day…..

Dagen i dag har vært kaotisk og fantastisk på samme tid. Jeg har følt en form for skrivesperre…😆🤷🏻‍♀️ Så da blir det ett innlegg, kystpassinnlegg❤️
Dagen starter med gråvær, men vi var fast bestemt på at to klipp skulle innhentes. Så to korte løyper stod på planen.
Vi startet helt Nord i Øygarden i dusk regn. Turen gikk til Rubbegarnståna. En relativt kort tur, i lett terreng. Her har Grendalaget gjort en god jobb med å lage flotte glopper over de våteste partiene. Dog er det mye gjørme, spesielt de siste 15 meterne ned til selve klippet. Ute på tåna er det helt fantastisk utsikt. Dette er også ett ypperlig fiskeeldorado. Tror jeg talte 8 fiskere da vi var der. Mannen var fornøyd, og vi hastet videre med to halvsinte barn🤪 vi valgte kystløypen tilbake, noe som gav nydelig utsikt mot nord-Hordaland, Askøy og byfjellene. Turen var korte og enkle 3.5km. Denne egner seg for de aller aller fleste, så lenge man har godt skotøy. Hunden ble godt plassert i bagasjen og vi hev oss rundt hjørnet til neste tur.
Gløvrebu er en magisk tur for store og små. Den starter ved gravplassen til Hjelme Kirke. Man går på grusvei ca 100 meter, før stien begynner. En godt opptråkket og merket sti. Her er mye å se på utenom den flotte naturen. Det er troll, og oppmuntrende ord langs store deler av løypa. Når man kommer frem har man selve «rosinen i pølsa», sprekken i fjellet. Den kan man gå igjennom og komme rundt på baksiden av skogen. I tillegg er det laget en Trollskog ved selve rasteplassen. Helt fantastisk nydelig utsikt, og flott tilrettelagt for grilling, bålkos og hvile.

Gløvro (sprekken i fjellet) er fantastisk spennende å g igjennom. Den er temmelig smal på slutten, så man bør ikke ha klaustrofobi. Ungene mine elsker å løpe igjennom, men i dag valgte vi å stå over. Bildene fra selve sprekken er hentet fra en tidligere tur. Ungene bar preg av at denne høstferien har bestått i å gå turer hver dag. Været var heller ikke på vår side.
På vei hjem ble meg og minitrollet invitert ut i speiderleiren. Da sprakk skydekket opp, og solen tittet frem. Så lunsjen ble fortært ute. Etter disse turene er det svært lite som kan måle seg med bål-grillet pølse. Minitrollet koste seg med bål, disse, og lek.
Totalt en magisk tur med ca 8km totalt på beina. Må si jeg er svært kry av mine barn som går mye og langt. Men tror de vil se verdien av dette på sikt. I tillegg vet jeg at om vi ikke hadde gått, hadde det blitt mye TV, og x-box spilling.
Håper alle har hatt en flott dag, og håper turbloggen inspirerer til ett aktiv liv om man er liten eller stor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.