Kategorier
Tjukka på tur

Profilering av livsstil? Eller ikke….

Tjukke profilerer en dårlig livsstil…….

smak litt på den… så hvis jeg tar ett bilde av meg selv, så må jeg ta ansvar for en dårlig livsstil hos dem som ser det? At jeg fremmer en usunn livsstil? Synes det er noe begredelig ved hele det tankesettet. Hvis man følger flere av de bloggerene som har noen kilo for mye, er tilbakemeldingene fra enkelte trangsynte neandertalere, at de profilerer en usunn livsstil! Nok en gang må jeg bare si at naive lille meg ikke kan fatte hvordan noen kan hevde at man ved å ha en kropp, fremmer en livsstil som ikke er forenelig med å leve…Jeg klarer ikke ta inn over meg at noen hevder at, fordi jeg er tjukk, er ett dårlig forbilde for andre mennesker. At fordi jeg eller andre som blogger, skal ta ansvar for andres valg, livsstil, sykdomsbilde, helserisikoer… jeg skjønner det virkelig ikke.

Hvis vi skal ha den holdningen, så må vi også ta inn over oss alle menneskers feil og mangler. Er det egentlig  mulig? For er det ikke sånn, at alle mennesker har feil og mangler? Er det ikke sånn at vi selv må ta ansvar for vår egen livsstil? Joda man kan hevde at ved å profilere seg, så stikker man nesen frem. Man må tåle kritikk, eller at andre har andre meninger (Pliiiiis ikke slagt meg😱 jeg er livredd kritikk)… Men har man virkelig ansvar for andres livsførsel? Hva med media, eller moteblader? Hva med utstillingsvindu? Hvilket bilde setter de for unge mennesker? Vi omgir oss mer med media og butikkvindu enn overvektige. I følge FHI, er 1 av 4 voksne menn, og 1 av 5 voksne kvinner overvektig. Blant barn er tallene stabile. Det betyr jo at det overveldende flertall er normal, evt undervektig. Og dersom man er undervektig, og evt profilerer seg, representerer de ett usunt bilde for andre? Hvis man mener at overvektige fronter ett usunt bilde, så gjør vel undervektige også det, eller? Undervektige får jo også følgesykdommer. Her kan for eksempel nevnes osteoporose, eller benskjørhet som det så fint kalles. Det er mer utbredt blant normal og undervektige, enn overvektige. Den sykdommen koster også samfunnet penger. Uansett hvilken vektklasse man tilhører vil det alltid være noen som mener noe om en. Dem som har ett slik forkvakklet bilde av at man som profilert person, blogger, instakjendis eller hva, har ansvar for andres oppfatning av en, eller andres livsstil…. de trenger kanskje mer hjelp enn noen i helsevesenet noen gang vil kunne tilby. At noen velger å skape enda ett press i samfunnet som noen må eller ikke må følge, er bare tragisk. Vi har nok tilpasningsproblemer som det er. De aller fleste går på å nettopp ikke være som meg. Da kan jeg ikke forstå at noen sier at jeg hevder noe annet. 
Som person har man kun ett ansvar, det er seg selv. Dernest sine barn (om man har det). Forutenom det profilerer hverken jeg eller mine medsøsken noen som helst livsvei for noen. Det vi prøver å skape er ett hetrogent miljø med mangfold i fokus. Hvor bildet av min kropp skal ha like stor aksept og ikke minst respekt som om jeg var smal og veltrent. For min del prøver jeg å lære å elske den jeg er, og hva kroppen min klarer. Jeg håper alle kan tilegne seg ett sånt syn. Å være ansvarlig for seg selv, og ikke skylde på andre. For det er ikke min feil om du spiser sjokolade, men det er min feil om jeg spiser sjokolade… du skjønner tegninga? 
Så la oss alle signere på;
Jeg er ett menneske som fult og helt tar ansvar for meg og mitt, hva jeg lar meg påvirke av er også mitt ansvar. Håper alle får en fortryllende dag uansett hvordan du stiller deg i saken❤️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.