Kategorier
Tjukka pÄ tur

Tjukk og blid…….đŸ€·đŸ»â€â™€ïž

Det har hendt i livet at jeg har fĂ„tt kommentaren «ja men alle tjukke er jo sĂ„ blide»… og for Ă„ vĂŠre ĂŠrlig, sĂ„ vet jeg ikke om det er ett kompliment eller om folk bare behĂžver for Ă„ finne pĂ„ noe Ă„ gi komplimenter for… altsĂ„ at man sĂ„ tjukk ikke kan fĂ„ kommentaren, sĂ„ pen du er, eller sĂ„ kul du var i den kjolen… altsĂ„ vet ikke jeg, men…fĂžler at man av og til som tjukk skal passe inn i en bĂ„s…

Er man tjukk, sĂ„ skal man i allefall vĂŠre blid! Men er det sĂ„ lett? Er det sĂ„ lett, nĂ„r det aller meste som deles om tjukke er negativt ladet? Og det meste er ymtet pĂ„ alle sykdommer vi kan fĂ„, hvor stor belastning vi er pĂ„ samfunnet, i tillegg sĂ„ blir ofte forsking rettet mot tjukke, og ikke inaktive. Kjenner det kan provosere en god bit hos meg. Ok innrĂžmmer glatt at selvsagt finnes det helserisikoen med  Ä vĂŠre tjukk. Men sĂ„nn som nĂ„ under covid-krisen…… har man altsĂ„ valgt Ă„ sette ned ett panel som har forsket pĂ„ dĂždelighet blant overvektige med covid, i forhold til normalvektige. Her kom kom det frem at man har 50% sannsynlighet for Ă„ dĂž av covid om man har en bmi over 40. Er Bmi noe lavere var dĂždeligheten litt lavere. Kjenner det provoserer meg ekstremt mye at de i det hele tatt har forsket pĂ„ det! Hva er dĂždeligheten blant inaktive? Fremdeles er det slik at de aller fleste som blir ordentlig dĂ„rlig av sykdommen er eldre
Og kronisk syke. Men sĂ„ velger man altsĂ„ Ă„ prioritere Ă„ forske pĂ„ tjukke…… synes det er helt feil prioritert. Spesielt med tanke pĂ„ at forsking generelt viser at inaktivitet er en stĂžrre helserisiko enn Ă„ vĂŠre tjukkas! «Og dette er absolutt ikke meg som kritiserer inaktive… jeg mener at all aktivitet skal tilpasses hver enkelt, og hvordan kroppen din fungerer»
Hmmm….. er du fortsatt tjukk og blid?
Videre gjelder det all diskrimineringen i samfunnet. NĂ„ skal ikke jeg sette to saker opp mot hverandre, men i disse dager har det vĂŠrt mye i media om rasisme, black lifes matter etc. Jeg applauderer den som demonstrerer mot rasisme! Slik skal vi ikke ha det! Dog er det ett paradoks at man til stadighet snakker om hudfarge og tro. Hmmmmm… hva med alt annet som diskrimineres om i samfunnet! Vi liker Ă„ tro at vi er ett inkluderende folkeslag, og at antimobbekampanjen er vellykket…
Men det er helt feil! Selv om vi danser blime dansen, tÞrr jeg pÄsta at mobbing og diskriminering ikke har blitt sÊrlig redusert!
Herunder faller jo tjukke, vi blir mobbet pĂ„ flere arena, ikke bare blir vi flere ganger i Ă„ret fremstilt som feil….. hver bidige gang det er slanking pĂ„ agenda, etter nyttĂ„r, fĂžr sommer, og etter sommer og ikke for Ă„ glemme «bli kvitt koronakiloene»….. altsĂ„ er du tjukk er du feil….. i tillegg har du mobbing i helsevesenet, er ikke sĂ„ lenge siden det var gjort en undersĂžkelse blant sykepleiere…. de vegret seg for Ă„ behandle/jobbe med tjukke…. de hadde ett negativt ladet syn pĂ„ tjukke som late og dumme….. HURRA liksom… og fortsatt skal jeg vĂŠre blid og tjukk…. SĂ„ kommer diskriminering i arbeidslivet… nĂ„r jeg var frisk nok til Ă„ jobbe, opplevde jeg Ă„ fĂ„ ekstremt personlige og dypt krenkende spĂžrsmĂ„l om min vekt og min helse pĂ„ ett jobbintervju…. konfliktsky som jeg er, svarte jeg pĂ„ spĂžrsmĂ„lene….. jeg fikk ikke jobben…. til tross for at jeg faktisk fremstilte meg selv som jeg er, en aktiv tjukkas. Det er faktisk mange som tror jeg lyger….nĂ„r jeg forteller om heseblesende fjellturer, eller lange mil i utmark…… Jeg har ogsĂ„ sittet pĂ„ lunsjrom og overhĂžrt andre i samtale, at «det er jo bare Ă„ ta seg sammen», eller «herregud, flesket bare veltet ut av buksene»… ja… det er ett fĂ„tall av kommentarene….
Og sĂ„ har man jo alle de vittighetene… at man skal tĂ„le Ă„ hĂžre «morsomme» kommentarer om stĂžrrelse, vekt, kroppsfasong…. nĂ„ i forbindelse med rasisme-sakene som har vĂŠrt i media, sĂ„ var det intervju med en svart mann. Han sa at noe av det han fant fryktelig provoserende, var alle krenkende og rasediskriminerende kommentarer som ble ymtet som humor! At alt ble avfeid som spĂžk, og at han pĂ„tvunget var nĂždt til Ă„ le av det…
NEI HAN ER IKKE DET! Det er ikke greit under noen omstendighet…. pĂ„ samme mĂ„te er det Ă„ vĂŠre tjukk…. har ikke tal pĂ„ hvor mange ganger jeg har hĂžrt… «herregud, tĂ„ler du ikke en spĂžk eller», «du nĂ„ slutte Ă„ vĂŠre sĂ„ sart», «du mĂ„ ikke ta alt sĂ„ personlig»… og akkurat den siste der, kan fĂ„ meg til Ă„ fly i flint! Hvordan i huleste skal jeg ta det da… er det ikke personlig nĂ„r du kommer med «humoristiske» innslag om min tjukke kropp? Er det meningen at jeg skal le da? Hm…. lurer pĂ„ hvordan samfunnet hadde stilt seg, om jeg lagde humor om de som har ett handikap? Eller for den saks skyld hudfarge! Det er sĂžren meg ikke greit en plass! Krenker du meg, mitt utseende, min tro,…. sĂ„ TAR JEG DET PERSONLIG!
Fortell meg da at jeg skal innfri den forbaskede myten… er du tjukk er du blid! Jeg kan love deg at spĂžr du legen min….. sĂ„ grĂ„ter jeg og er mer sint enn mange andre…… jeg er bitter, aggressiv, hyggelig, blid, lattermild, sint, sur… ja hele fĂžlelsesspekteret… JEG ER ETT MENNESKE, hverken mer eller mindre….

2 svar til “Tjukk og blid…….đŸ€·đŸ»â€â™€ïž”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av HjemmesideleverandĂžren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til Ă„ndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spÞrsmÄl rettes til post[att]lykkemedia.[dÄtt]no.