Kategorier
Tjukka på tur

Skogsøy en vakker plass for hodet og kropp❤️

Skogsøy er en flott tur i kystlandskap, med blanding av skog og bergEn ca 6km løype tur retur. Man får ett fantastisk skue ut i havet. Her har (turlaget mener jeg, men usikker) satt opp ei bu, hildringsbu. Her man kan sitte og ta en pust i bakken. Selve skogstuo ligger på en liten knaus til høyre for denne bua på vei utover. I dag var lille troll på leir, så vi gikk uten henne i dag. Det betyr høy fart, ingen pauser, og jeg blir hengende som ett vått slips etter. Men er gøy det og🤷🏻‍♀️🤪
I Melkjevika var det campere. En familie med to små som hadde hatt sin første overnatting i telt. Synes sånt står så respekt av. Jeg er en A-B person, ergo fort ut og fort inn igjen. Men kan forestille meg at sånn må være utrolig kjekt for både store og små. I hvert fall med en slik utsikt. For selv om denne ligger nede i en vik, får en dog ett fantastisk skue nordover…(tror jeg 🤪) min retningssans og kompassevner er helt bak mål. Turen egner seg for så vidt for alle. Men man skal være klar over at det er en del bratte partier. Det er satt opp tau-rekkverk, men er man dårlig til beins, tror jeg man skal stå over. Dette var mannens 16 klipp i kystpasset. Jeg har fremdeles 29. Så den siste turen min skal taes denne uka.
Kystpasset er en fantastisk aktivitet. Last ned appen ut.no her kan man søke opp kystpasset. Legger man inn hvor man er, så pleier det å dukke opp løyper som finnes i nærheten. På noen steder har man stolpejakt. Det motiverer til friluftsliv. I år med covid-19 inntoget, føler jeg at friluftsliv kanskje er viktigere enn noen gang. Det kan se ut som om jeg ikke er den eneste som har den oppfatningen. Har inntrykk av at mennesker som vandrer i naturen har økt noe vanvittig. På turer hvor jeg sjelden eller aldri møtte andre, kan det renne på med folk. Her var intet unntak. Så vi møtte faktisk en del folk, til tross av at regner så smått begynte å sige innover. På sånne dager, spør jeg meg ofte…. «Hva er det med værmeldere og meteorologer?» …. altså jeg kan skjønne at det er vanskelig å melde vær altså… men Hallo…. hmfr. Er ikke første gang det er meldt sol, og det kommer regn på Vestlandet altså… men… jaja… vi unngikk uansett de værste bygene, men som sagt… masse folk på vei utover selv om regnet kom og gjorde Bergene glatte. Og når vi snakker om glatte Berg…… her er enda en årsak til at jeg hisser meg… eller som det heter på Bergens, har ett ekstremt engasjement… altså tursko……. til nå har jeg sikkert brukt en formue på all slags sko… og til nå er det ett og ett halvt par som holder stand. Alfa kvist advance som er noe av det mest utrolige jeg har gått med. Har ikke glidd en gang, bortsett fra på gjørme. Men… det er vel kanskje å forvente… og La sportiva sine lave sko. De kommer på en god 2. Plass… ellers er det som å gå på skøytebane! Og jeg kan love at på steder hvor det er stup, og temmelig bratt, så er det ufattelig kjedelig å gå med hjertet i truten, og skulderen over skallen. Skikkelig kjedelig. Vi har hatt en del erfaring med tryningser… så… hvorfor kan ikke man lage sko som er egnet for skikkelig vestnorsk natur, og ikke bare de fisefine skogene på Østlandet 🤣🤪🤣 uansett, fordelen med sko, er at de kommer i de fleste størrelser… og beina mine, de forandrer seg ikke særlig mye, kroppen derimot… ikke la meg begynne en gang…
Noe jeg har bitt meg merke i når jeg har gått disse kystpassturene, er all frivilligheten som må være der ute! Så til dere som har vært med å merke, beskjære, bygge glopper og annet som er nødvendig for å gi en god turopplevelser TUSEN TAKK!
Tusen takk for at dere frivillige gjør psykisk helse en stor tjeneste. Som jeg har nevnt før, 10 minutter i naturen hver dag, gjør underverk for psykisk helse. Selv om jeg mange ganger er livredd, ekte redd når jeg er på tur, så gjør det like vel noe med hjernen. Noe med sanseinntrykk.

Hjerneføde
Man legger merke til andre ting enn kroppen og tankene. Det var som Anne Berit sa en gang…. man angrer sjelden på en tur. Så med det….

Håper alle, tykk, eller tynn, lang, eller kort, brei, eller smal, hårete eller skalla, frisk eller syk.. får en fortreffelig søndag. GOD TUR❤️, eller god sofadag🤣

2 svar til “Skogsøy en vakker plass for hodet og kropp❤️”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.