Kategorier
Tjukka på tur

Veten og Bestemortreet

Veten og Bestemortreet  i strålende sol, og 18 grader… wow… for en fantastisk tur, enda en gang.

Veten er det høyeste fjellet i Sund med sine 285m oh. Går man fra Førde, så kan man stikke innom Bestemortreet. Så slår man to kystpass-klipp i en smekk. Turen egner seg for alle, og mine barn elsker å gå, det vil si… de elsker å løpe ned igjen… opp er så som så…. fra Førde er det grei stigning. Jeg vet man kan gå fra flere forskjellige steder, og mange gjør en dagstur av det, og krysser av Vorlandstua også. Men siden vi har tatt den for seg, så gjør ikke vi det. Kanskje en annen gang sa mannen, når jeg ymtet frempå at jeg hadde lyst å prøve å gå til Randifjell en gang. Går en i ett Ok tempo tar ikke turen så lang tid, men vi må ta høyde for de to trolla, så vi bruker vel 1.5 -2 timer tur/retur. Men det var jo artig å møte folk på vei ned som påpekte at «det var litt av en fart det var på deg»…. lo litt inni meg da. Jeg prøvde å ta igjen barna som hadde gått i forveien, siden de ikke gadd stikke til bestemortreet.


Turen gir ett fantastisk skue ut i havet, til byfjellene, Stord, Nordhordland, ja egentlig kan man bare si at på toppen er det utsikt i alle retninger.
Jeg får ofte skryt over hvor flinke barna mine er.

Her kan jeg si meg helt hundrede prosent enig. De er helt RÅ! Men når det er sagt, så kommer det ikke gratis. Vi må som oftest dra de med oss. Vår familie er ikke noe unntak når det kommer til moderniseringsregimet med iPad,switch,mobil,x-box,…og what not….

Jeg lærte på kurs, at det er faktisk bare å si… «her er det meg og pappa som bestemmer, så går du ikke tur så blir det ingen spilling i dag»….. de blir sur, og klager, men de blir med. Vi sørger også alltid for at vi har noe digg i sekken. Det kan være alt fra kjeks til sjokolade. Og husk ALLTID DRIKKE! Glemmer du drikke blir det krig… det kan jeg garantere. Tilpass også turene ut i fra barnas evner. Mine er godt vant, så de går gjerne i to og tre timer. Ta pauser etter behov, min sønn løper gjerne oppover, mellom sine egne pauser. Datteren min er heller en som går inn i sin egen boble, synger og leker, før hun oppdager at vi er ett stykke fremme. Uansett, når man har med barn på tur, uansett om de er vant eller ei, så forvent litt suring, krangling, trening, knall og fall, litt blo, litt våte klær… ja…. Alt som kan gå galt, vil gå galt…. sånn ca… og med den holdningen blir jeg som oftest postitivt overrasket🤣🤣🤣

I dag kunne det gått virkelig gale, hunden vår snuste på en huggorm… men heldigvis oppdaget vi det før den bet. Det er vel eneste ulempen med å gå tur… man kan møte ulv…og akkurat huggorm og flått er jeg ganske redd. Altså jeg er ikke redd for å møte på huggorm, men jeg er redd for å se den for sent. I og med jeg er hypokonder og kan overtolke mye, så er jeg redd 113 hadde fått mye å gjøre om jeg ble bitt…. har et bekjent familiemedlem som også er veldig glad i skau, hun ble bitt i sommer. Hun satt seg bare ned, slappet av, og gikk videre… kan ikke fatte at det er mulig å forholde seg såååå rolig. Altså hallooooo… man kan dø… i hvertfall i mitt hode… så nei.. akkurat det tenker jeg en del på når det er sommer og sol, eller for den saks skyld høst og 18 grader.
På returen stakk vi innom butikken som er kåret til Norges beste butikk, på Spar-Steinsland. Her møtte vi tilfeldigvis på en av ambulansesjåførene som hentet Jossi på forsommeren…(hekksaks, tre fingre… kjøttkake)….. var artig det… han husket Jossi, som den lattermilde fyren, som gjorde både dem og mottakende legeteam nervøse. Men sånn er Jossi, som oftest..
Min rake motsetting, tar lett på det meste, uredd, og ler av fare… til min store frustrasjon til tider, men når det er sagt… tenk hvor fæl verden hadde vært hvis alle var som meg… tjukk og sur… med fugl i bur, ut på tur.
Nei… men Veten dere… anbefaler den altså.
God tur❤️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.