Kategorier
Tjukka på tur

Hvem sa jeg ikke kunne?


Spjeldsfjellet er for min del en kort og bratt tur. Ikke lang, ca 4 km, siden jeg går tur-retur eller opp/ned/oppigjen/nedigjen….. det er en del av kystpasset, og har nydelig utsikt egentlig 365 grader…. man kan se by-fjellene, sørover til Liatårnet (også en kystpasstur), Stord, nordover ser man Nordhordland, nordre Øygarden, Vindenes, og i vest er havet. En av de turene som jeg føler er kjappest å gå, for å få best betalt… med fin utsikt mener jeg. Av alle turer jeg går, liker jeg nok best de raske bratte turene. Da føler jeg at jeg får best treningseffekt, og har utsikten og glede meg til på toppen. Godt å føle at jeg mestrer, selv om kroppen er dvask, og jeg helst ville gått i dvale for en periode nå….. men… føler at dersom jeg slutter å gå, så gir jeg alle dem som mener jeg ikke kunne, rett…altså forstå meg rett, jeg går tur først og fremst fordi jeg liker det, og fordi med mine sykdommer, så trenger kroppen min bevegelse for å ikke stivne helt til…. men så er det disse fordømte fordommene da…. eller spøkelser.. alt ettersom…. Det er liksom slik at hver gang jeg går tur, så føler jeg at jeg slår ett knyttneveslag mot alle dem som indirekte sier at jeg ikke kan…. «jeg hører allerede hylekoret av motstandere skrike….er vel ikke noen som sier det»…. nei… folk sier ikke direkte at tjukke ikke kan gå tur… men den gjengse oppfattning av tjukke er jo at vi bare ligger å mesker oss med sjokolade, chips og fett….. altså….så hver gang jeg får gått en tur hvor jeg virkelig får brukt kroppen, så rekker jeg en stor midtfinger mot alle som hevder at fordi jeg er tjukk, så tilfredsstiller jeg deres oppfatning av meg… når jeg skulle starte denne bloggen, så googlet jeg litt… var liksom litt usikker, og vurderte litt navn frem og tilbake… i den forbindelse oppdaget jeg en hel verden med «sånne som meg» som faktisk «hiker», er svært fysisk aktiv, og elsker naturlivet….. så jeg skjønner liksom ikke helt hvor den holdningen om tjukke kommer fra…. hmmmm…. kom til å tenke på det…. i de aller fleste filmer blir jo tjukkasen fremstilt innenfor det stigmatiserende bildet…. Er det rart verden får fordommer? Er ikke få filmer jeg har sett… enten blir man totalt utelatt, eller fremstilt som en idiot, et overspisende fleskeberg, som aldri er helten, og aldri vinner…… mulig jeg tar totalt feil altså… men.. ja kommer foreløpig på en film som kanskje fremstiller tjukke på en halvpositiv måte… «Shallow hal»…. men selv der, ser man jo at Rosemary- spilt av Gwyneth Paltrow, eter mer enn de aller aller fleste… fremstillingen som selvsagt er komisk, er dog feil i de fleste tilfeller. Men… kanskje meg som overdramatiserer og ja.. kanskje bare det er meg.

Spjeldsfjellet var uansett nydelig i dag som alltid. Med vakre farger, og vakre meg! Men…. hvem sa egentlig at jeg ikke kunne……?

Fikk også en superposetiv boost av at Fatfronts egen theonlymarte har nevnt bloggen min❤️ Så da håper jeg at jeg ikke bare skriver ut i intet❤️

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.