Kategorier
Tjukka på tur

Hvor langt er egentlig langt nok?

I dag merka jeg at dørstokkmila var ekstra lang. Men med en hund av rase Jack Russel/Dachs, så… sier det seg selv at jeg MÅ ut….selv om jeg absolutt har dager hvor jeg ikke klarer det….. men jeg kjenner og på følelsen «Dette orker jeg bare ikke»… når regner siper ned, som tynt regn som trenger seg inn gjennom de beste regnjakker, og man blir våtere enn havet…. da har man ikke mye lyst å stikke tærne ut… blåser det i tillegg (som det alltid gjør i Øygarden)… så kan man like gjerne skalke alle luker.
Men…så leste jeg ett innlegg hos Mentalhelse.no, som sa at bare ti minutter med naturopplevelse hver dag, kan være nok til å forbedre den mentale helsen ekstremt. Den settingen prøver jeg å koble inn, når været er som værst…
Noen ganger så er det vanskelig å komme seg ut fordi man må kle på seg…. men må man det? Kan man ikke bare gå med det man har på seg? I dag gadd jeg ikke skifte, så endte opp med å gå med jeans…. men i dag gikk turen på asfalt, så det gjorde ikke noe. Men våt ble jeg uansett…. men jeg har faktisk går utmarkstur i finbluse, penjeans, og ordinære joggesko…. bare fordi jeg fikk ett innfall av galskap (noe jeg skrev om i går). Min oppfordring…. Drit i klærne, så lenge du klarer bevege deg, ikke går med stiletthæler, og klærne tåler møkk, svette og regn… Go for IT! Hvis det er det som skal til for å få deg ut❤️❤️
Så over til hovedspørsmålet, hvor langt er egentlig langt nok? Igjen, 10 minutter forbedrer jo mental helse…. men på en av kystpassturene som går mot Gløvrebu, så står det skiltet «uansett hvor kort du går, så knuser du alle de som ligger på sofaen»…. og det stemmer jo… går man til postkassen, så har man faktisk gjort det…. og da har man jo beveget seg. Joda helsemyndighetene hevder at 30 min med fysisk aktivitet er med på å forbedre helse… men hvorfor sette seg slike mål, dersom man vet at man ikke mestrer det nå? For noen år siden, ble jeg slankeoperert. Jeg gikk ned kjempemasse, og løp maraton, milesvis hver dag…….. så ble jeg merkbart syk… og la på meg over halvparten av det jeg hadde gått ned…. Den personen jeg er i dag, klarer ikke de fysiske utfoldelsen som den jeg var da klarte. Jeg kan kun sammenligne meg med meg selv, og den jeg er i dag. Mange jeg kjenner, føler på skam og har triste og dumme tanker, fordi de ikke klarer å komme seg ut. De sammenligner seg med andre, som er mye mer fysisk aktiv…. det sier jeg er kjempetrist. For det er jo ikke sånn at jeg bor i en annens kropp?! Jeg kan ikke kjenne på den kroppen som andre har, ergo kan jeg aldri dømme, og aldri vite 100% hvordan de fungerer i sin kropp. Derfor er det så viktig at de mål man setter seg, er bygget for den man selv er, og ikke hva andre mener, tenker og synes er rett for en, for det kan ikke de vite! Jeg heier på en aktiv tilværelse, for ALLE! Hvor man uansett vektklasse, kan bevege seg fritt uten skam, og med mestringsfølelse for det man klarer! Man skal ikke skamme seg! Den følelsen er så ødeleggende, og er nok dessverre med på å ødelegge mange som har lyst å være aktiv….. fordi de føler de ikke presterer godt nok, sammenlignet med andre! Ser jeg gjentar meg selv mye her. MIN OPPFORDRING; sammenlign deg med deg selv nå! Ikke i fortiden, og ikke i fremtiden! Hvor er du nå? Hvordan er kroppen din nå? Gjør du det, kan kanskje dørstokkmila virke litt mindre! Og uansett hva du gjør, om du går tur eller ligger på sofaen fordi kroppen ikke fungerer? JEG HEIER PÅ DEG!
Bilder fra dagens tur❤️ 
Dørstokkmila kan være lang

2 svar til “Hvor langt er egentlig langt nok?”

Kjære Henriette, det er godt å lese om dine daglige utfordringer, du har ditt å stri med. Men så vil jeg også si at selvom du kaller deg selv tjukk så er det utrolig mange slanke som ikke er i nærheten av å orke å bevege seg som du og din familie gjør. Dere er jo flotte forbilder og skikkelige fjellgeiter. Stå på og så vet du hvor jeg er:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.